Bubbelmobiel

Tel: 03 500 99 09
Shop navigation

30%Macabeo, 40%Perellada en 30%Xarel-lo
De oogst van de druiven gebeurt in 3 fasen: Macabeo in de eerste 2 weken van September, Xarello tijdens de laatste 2 weken van September, Parellada in de eerste 2 weken van Oktober. Deze cava wordt gemaakt volgens de traditionele champagne methode. Na het ontstelen van de druiven verkrijgen we door lichte persing de zo genaamde “Mosto Flor”, omdat slechts maximum 60% van de eerste persing de beste kwaliteit levert. De decantatie en eerste fermentatie gebeurt onder gecontroleerde
temperaturen tussen 19ºC en 20ºC om een maximale extractie te verkrijgen van de primaire aroma’s van de druiven en hierdoor een zo natuurlijk mogelijk product te garanderen.Rijping in de fles, genaamd ‘metodo traditionelle’. Gedurende de eerste 40 dagen onder een gecontroleerde temperatuur van 16ºC en een uiteindelijke rijpingsperiode van 15 tot 18 maanden. (Vanaf 15 maanden behoort cava tot de ‘Reserva’ klasse)Zuiver en krachtig in de neus met aroma’s van citrusvruchten. Lichte tonen van verse patisserie door de langzame rijping op de fles. Zacht en goed gestructureerd, lange afdronk en een goede balans tussen zuurtegraad en suikergehalte. Primaire aroma’s van appel en peer. Deze cava wordt best geserveerd tussen 5ºC en 7ºC. Een speciale cava-fluit met mousseerpunt is aangeraden.
Ook verkrijgbaar in 37,50 cl € 6,30 (Incl. BTW) en  Magnum € 20,69 (Incl. BTW)

Ben je geïnteresseerd in dit product. Laat ons uw adres en telefoonnummer gecontacteerd te worden door onze diensten.

Naam *

Voornaam *

Bedrijf *

Postcode *

E-mail *

Telefoon *

* Vul alle verplichte velden

Geen bijkomende informatie
Gelijkaardig(e) artikel(s)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende producten :