Bubbelmobiel

Tel: 03 500 99 09
Shop navigation

Alchemist’s Gin wordt gestookt door Arne Heyse en Lieven Haenebalcke op een glazen ketel te Wondelgem. Het zijn 2 vrienden die destijds samen chemie gestudeerd hebben aan de universiteit en nadien ook aan elkaar zijn blijven ‘plakken’. Zowel de fles als de naam is ook een verwijzing naar hun eerdere studies.

Ze hebben beide een fulltime job en Alchemist’s Gin is voor hen dus puur een bijkomende hobby. Ze willen ook niet meer dan 600 flessen per jaar maken, simpelweg omdat het voor hen een hobby is zonder (al te veel) commerciële doeleinden. Het feit dat ze maar 600 flessen maken geeft de gin wel een zeer exclusief karakter.

Wat de smaak betreft is de Alchemist’s gin een zeer kruidige London Dry gin met een volume van 47%, die sinds 2015 op de markt is. De gin heeft een zeer uitgesproken kardemomsmaak, hetgene een beetje lijkt op anijs, vandaar dat veel mensen direct anijs zullen zeggen als ze het proeven, maar eigenlijk is het dus de kardemom die erdoor komt. Hij is zeer lekker met een neutrale tonic en wat limoenzeste. De limoen is niet noodzakelijk, maar zorgt er wel voor dat de kardemom wat naar de achtergrond geduwd wordt en het geheel dus iets gebalanceerder is.

Naast kardemom worden de volgende botanicals gebruikt: jeneverbes, koriander, bergamot, verse gember, szechuan peper, kruidnagel, sint jans kruid, venkel, sarsaparilla, steranijs,…

Ben je geïnteresseerd in dit product. Laat ons uw adres en telefoonnummer gecontacteerd te worden door onze diensten.

Naam *

Voornaam *

Bedrijf *

Postcode *

E-mail *

Telefoon *

* Vul alle verplichte velden

Geen bijkomende informatie
Gelijkaardig(e) artikel(s)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende producten :